Collegium Vocale Gent

Artistiek directeur
PHILIPPE HERREWEGHE


Na de Passieperiode wil Collegium Vocale Gent met u gratis en online blijvend muziek delen, in het bijzonder de muziek van J.S. Bach.

Passion

Een film van Christian Labhart
Met muziek door Collegium Vocale Gent olv Philippe Herreweghe

Geniet ervan. In Coronatijden brengen wij graag de muziek naar u toe.

Wil u de zangers en musici van Collegium Vocale Gent blijven steunen, ook in deze moeilijke tijden? . Dat kan via een gift per overschrijving aan vzw Collegium Vocale, Drongenhof 42, 9000 Gent; IBAN BE 08 8939 4405 7013 – BIC VDSP BE91  met vermelding “Gift 2020”.

U kan ook rechtstreeks bijdragen via deze link.

 


 

De video van de film Passion is ook te koop via www.passion-film.ch

In de jaren ‘70 stond filmmaker Christian Labhart nog in een zelfgebreide trui te demonstreren tegen kernenergie. Vandaag kijkt hij, inmiddels getrouwd en vader, terug op het activisme van toen. Een indrukwekkend muzikaal essay over het verlies aan verbondenheid en idealisme.

Bijna 50 jaar geleden geloofden wereldwijd heel wat jongeren dat hun engagement en activisme een grote verandering op gang zou brengen. In deze essayfilm onderzoekt Labhart wat er over is van hun verwachtingen en dromen. Beelden van de wereld van nu worden begeleid door teksten van linkse denkers als Franz Kafka en Bertolt Brecht. Opwarming van de aarde, oorlog, overconsumptie, vluchtelingencrises en ongelijkheid… ondanks alle waarschuwingen bevindt de wereld zich steeds dieper in de kapitalistische jungle. Maar ook Labharts persoonlijke relatie met activisme komt aan bod. Hij laat zien hoe hij langzaam veranderde, simultaan met de grote veranderingen in de wereld. De Matthäus Passie van Johann Sebastian Bach, gebracht door het Gentse Collegium Vocale, is de perfecte soundtrack voor deze intieme film over verlies van verbondenheid en idealisme.