Collegium Vocale Gent

Artistiek directeur
PHILIPPE HERREWEGHE

© Michel Garnier

Uw steun betekent onze kracht en groei

Met uw steun – in welke vorm dan ook – helpt u Collegium Vocale Gent aan de wereldtop te blijven, plannen te maken voor een sterke artistieke toekomst en helpt u onze sociale en artistieke doelstellingen te realiseren.

Vrienden & Patrons

Vrienden

Vriend worden, betekent deel worden van een actieve, gepassioneerde community die een diepere inkijk krijgt in het reilen en zeilen van de zangers en musici.

Young Friends

Ontdek hier Young Friends

Patrons

Patrons gaan een stapje verder in hun engagement en betalen bovenop het vriendenlidgeld een extra gift.


Info

Roland Wissaert
vrienden@collegiumvocale.com
+32 9 265 90 57

Ledenbijdrage

 • € 10 voor jongeren tot 36 jaar
 • € 40 per persoon
 • € 60 voor 2 personen op hetzelfde adres

Return

 • U ontvangt maandelijks de Collegium Vocale Gent digitale nieuwsbrief.
 • Bij de meeste concerten zal u als Vriend van ruime reducties op de ticketprijzen kunnen genieten (zolang de voorraad strekt). U wordt daarin zoals in 2020 en 2021 ook op de hoogte gehouden van nieuwe concerten en bijzondere initiatieven voor de Vrienden zoals lezingen, ontmoetingen met staf en musici, repetities van het Collegium Vocale Gent, concerten in het buitenland, Festivals enz.
 • U krijgt minimum 20% korting op de concerten die het Collegium Vocale Gent zelf inricht.
 • U wordt uitgenodigd op een Vriendendrink op de meeste concerten in Gent, Antwerpen, Brugge en Brussel.
 • U ontvangt de concertbrochures van organisatoren zoals Muziekcentrum De Bijloke, AMUZ, deSingel, Concertgebouw Brugge, Bozar.
 • U wordt uitgenodigd op een repetitie van het Collegium Vocale Gent en op een ontmoeting met de staf.
 • U geniet door vroegtijdige groepsaankoop interessante kortingen in voorverkoop voor concerten in DeBijloke, deSingel, de Koningin Elisabethzaal, Concertgebouw Brugge enz.
 • U wordt vermeld als lid van de vrienden in de eigen publicaties (tenzij tegenbericht)

Lidmaatschap/Giften

Bent u grote fan van het Collegium Vocale Gent en wil u graag het reilen en zeilen van het Koor en Orkest van nabij volgen? Wil u weten waar het ensemble welke werken uitvoert? Wil u graag de nieuwe seizoensbrochure als eerste ontvangen?
En wil u ook genieten van speciale kortingen of uitgenodigd worden op ontmoetingen met de musici of de mensen achter de organisatie?
Dan nodigen wij u graag uit lid te worden van de Community rond het Collegium Vocale Gent en toe te treden tot de vrienden van collegium vocale gent. Door uw lidmaatschap steunt u een ensemble dat door talent, hard werken en het permanent streven naar kwaliteitsverbete- ring de wereldtop heeft bereikt. In ruil ontvangen de Vrienden exclusieve voordelen die in deze folder beschreven staan.per overschrijving aan: Vrienden Collegium Vocale, Drongenhof 42, B-9000 Gent
IBAN BE44 0018 9906 0845


per overschrijving aan: vzw Collegium Vocale, Drongenhof 42, B-9000 Gent
IBAN BE97 0018 9906 1249


Bedrijven & Partners

Bedrijven

Voor bedrijven die graag partner willen worden van Collegium Vocale Gent hebben wij enkele vaste formules uitgewerkt maar u kan ons ook vrijblijvend contacteren voor een voorstel op maat dat we graag in overleg met u verder uitwerken.

U verbindt zich als bedrijf met een premium brand, die hoogstaande kwaliteit levert in binnen- en buitenland. Wij nemen u graag mee op onze muzikale tournees.


Info

Sophie Cocquyt
sophie@collegiumvocale.com
+32 477 44 99 90

 

Partners

– Brons vanaf € 5.000
– Zilver vanaf € 10.000
– Goud vanaf € 25.000
– Platinum vanaf € 50.000
– Exquisite vanaf € 100.000

In return ontvangt u concerttickets, extra kortingen, voordelen, meet & greets enz.

samenmetons

Giften & Legaten

Giften & Patronaat

Met een gift volgens een bedrag naar uw keuze draagt u onmiddellijk bij tot het vergroten van de financiële slagkracht van het Collegium Vocale Gent.
Uw gift betekent tevens een zeer gewaardeerde morele steun die concreet helpt om onze doelstellingen daadwerkelijk te realiseren.

 • Patron Brons vanaf € 100
 • Patron Zilver vanaf € 1.250
 • Patron Gold vanaf € 2.500
 • Patron Platinum vanaf € 5.000
 • Patron Exquisite vanaf € 10.000

Voor elke gift aan het Collegium Vocale Gent ontvangt u een fiscaal attest. Particulieren genieten een belastingvermindering van 45% op hun gift op voorwaarde dat de gift minstens 40 EUR is (+ beperking van giften tot max 10% van gezamenlijk belast netto inkomen met een max van 384.300 eur), en bij vennootschappen is de gift aftrekbaar in de derde bewerking (aftrek van niet belastbare bestanddelen) en is de gift beperkt op 5% van het fiscaal resultaat  van de eerste bewerking. 

 

Legaten en Duo-Legaten

Steeds vaker kiezen muziekliefhebbers ervoor om Collegium Vocale Gent op te nemen in hun testament. Op die manier stelt u de verdere toekomst voor Collegium Vocale Gent veilig. Dankzij de formule van duo-legaten kan u investeren in kunst en cultuur en meteen minder erfenisrechten betalen.

De basis van het duo-legaat is artikel 64, al. 2 van het Wetboek van Successierechten, dat stelt dat u in een testament kunt bepalen dat de combinatie van een legaat aan een privépersoon en een goed doel voordelig is voor de successierechten van de privépersoon en ten goede komt van het goede doel.


Info

Sophie Cocquyt
sophie@collegiumvocale.com
+32 477 44 99 90