Artistiek directeur
PHILIPPE HERREWEGHE

De nieuwsbrief houdt je op de hoogte!

Workshop Bach jonge solisten

Van 10 tot 14 april 2021 organiseert Collegium Vocale Gent een Bach workshop voor jonge vocale solisten!
Dirigent Philippe Herreweghe en bas Peter Kooij coachen 5 dagen lang jong talent doorheen de wereld van Bachs cantates.

Interesse? Lees dan verder voor meer info, deadlines en inschrijving!

(meer…)

Collegium via youtube

Online muziek aanbieden is het enige wat we op dit moment kunnen en mogen. Geen betere aanleiding om een eigen youtube kanaal op te starten en er regelmatig nieuwe filmpjes te lanceren die u laten meegenieten van allerlei muziek. Bekijk hier alvast de wereldpremière van Arvo Pärts Für Jan Van Eyck  of het wondermooie Locus site van Anton Bruckner!

Bruckners Te Deum!

Herreweghe leidt het Collegium Vocale van Gent en het Orchestre des Champs-Élysées in een smaakvolle uitvoering van Bruckners kerkmuziek.
(Ivan Hewett -The Telegraph)

Koop hier!

(meer…)

50 Jaar Collegium!

Vijftig jaar geleden begon Collegium Vocale Gent aan een fantastisch muzikaal avontuur dat niemand ooit had kunnen voorspellen. In deze jubileumbox heeft Philippe Herreweghe de mooiste Collegium-opnamen geselecteerd die sinds de oprichting van zijn eigen label Phi samen met Outhere in 2010 zijn uitgebracht.

Koop hier!

(meer…)

Next Generation

We zijn zeer dankbaar om MWH4Impact te verwelkomen als nieuwe partner voor de toekomst! Dit partnerschap heeft twee doelstellingen: ten eerste zal het Collegium Vocale Gent mede dankzij deze steun projecten of spin-offs van projecten financieren. Ten tweede, en misschien nog wel belangrijker, zal het ons helpen om de interesse van jonge mensen in de wondere wereld van de klassieke muziek te vergroten. (meer…)

De nieuwsbrief houdt je op de hoogte!

Schrijf je hier in op de nieuwsbrief.


    NLENFR

    Eerstvolgende concerten

    Toon kalender