s Ruhe – Collegium Vocale Gent

Collegium Vocale Gent

Artistiek directeur
PHILIPPE HERREWEGHE

17/11/2012 — 14:00

Franz SCHUBERT (1797-1828):
Songs for male choir

Annelies VAN PARYS (°1975):
Ruhe

Josse De Pauw _director_
Josse De Pauw, Tom Jansen, Carly Wijs & Dirk Roofthooft _actors_
Collegium Vocale Gent _choir_

tickets

Ruhe

*Ruhe* is een liedrecital dat brutaal onderbroken wordt door mensen die willen vertellen over hun vrijwillige dienstname bij de SS in 1940. Het zoeken naar harmonie was voor hen toentertijd, net als voor de zangers nu, het uitgangspunt en net als bij een koor met enige ambitie moest ook bij hen al wie vals zong eruit.

De zangers van Collegium Vocale Gent en de twee acteurs hebben de nodige stoelen bezet wanneer het publiek binnenkomt en de nog vrije plaatsen inneemt. De toehoorders mengen zich aldus tussen de zangers en de acteurs. De voorstelling begint.

In een concept van Josse De Pauw en scenografie van Herman Sorgeloos en samen met de acteurs Carly Wijs, Dirk Roofthooft, Tom Janssen en Josse De Pauw, loopt voor allerlaatste seizoen deze spraakmakende en succesvolle voorstelling.

Na meer dan honderd voorstellingen in tientallen steden en hoofdsteden als Amsterdam, Parijs, Berlijn, Sydney of Singapore is de productie een allerlaatste keer mee te maken in Oslo, Parijs, Dilbeek en Antwerpen.

Tekst: Armando
Muziek: Franz Schubert (1797-1828) – Annelies Van Parijs (°1975)

Een productie van “*Muziektheater Transparant*”:http://transparant.be
in coproductie met KunstenFESTIVALdesArts en Zeeland Nazomerfestival.