s Philippe Herreweghe 70! – Collegium Vocale Gent

Collegium Vocale Gent

Artistiek directeur
PHILIPPE HERREWEGHE

02/05/2017 — 18:00
Bozar | Brussel | BE

Birthday Concert
Philippe Herreweghe 70!

Patricia Kopatchinskaja _violin_
Steven Isserlis _cello_
Marie-Elisabeth Hecker _cello_
Andreas Brantelid _cello_
Martin Helmchen _piano_
*Edding Quartet*
*Collegium Vocale Gent*

tickets

Philippe Herreweghe 70!

In mei 2017 wordt Philippe Herreweghe 70 jaar, een feestelijke gebeurtenis die we u niet willen onthouden, wel integendeel! In binnen- en buitenland staan heel wat concerten in het teken van de jarige, maar er is meer!

Samen met de collega’s van deFilharmonie, Orchestre des Champs-Elysées, AMUZ en deSingel vieren we de verjaardag met een unieke concertreeks op drie verschillende locaties in Antwerpen, die voor de gelegenheid tot een ‘Virtueel Concertplatform Antwerpen’ zijn gemaakt. Een virtuele ruimte die gedeeld wordt in één abonnement, met streaming en ticketverkoop. Philippe Herreweghe zelf dirigeert er enkele van zijn favoriete partituren van Monteverdi, Bach en Beethoven.

Ook bij u thuis zal de verjaardag weerklinken: Philippe Herreweghes eigen label Phi brengt in het voorjaar een verjaardagsbox op de markt met een selectie uit de mooiste recente opnamen. Een prachtig aandenken!

Hoogtepunt van het feestjaar is een buitengewoon concert op *2 mei 2017* in de Henry Le Boeufzaal van BOZAR. Net als Philippe Herreweghe bent u er van harte uitgenodigd om te komen genieten van een uitgelezen programma met enkele topsolisten als Patricia Kopatchinskaja, Steven Isserlis, Marie-Elisabeth Hecker, Martin Helmchen, Andreas Brantelid en Collegium Vocale Gent in de hoofdrol!