s Canticum Canticorum – Collegium Vocale Gent

Collegium Vocale Gent

Artistiek directeur
PHILIPPE HERREWEGHE

21/04/2018 — 19:00
Sint-Michielskerk | Antwerpen | BE

*Collegium Vocale Gent*
Muziektheater Transparant
ChampdAction
Serge Verstockt

tickets

Canticum Canticorum

Hoe echt kan echte liefde zijn? Is hartstocht een waanbeeld? Kan een mens zich verliezen in een artificiële ziel? En kunnen deze machines ook hunkeren naar ons? Als we ons werk en onze identiteit tegenwoordig met graagte digitaal vormgeven, waarom gruwelen we dan nog bij de gedachte van een virtueel liefdesleven? Zijn we bang om onze menselijkheid op te geven? Of gaan we haar dan juist hervinden?
Collegium Vocale Gent, ChampdAction en Serge Verstockt verkennen de vele, duizelingwekkende realiteiten van de liefde, met als leidraad de bijbelse, erotische en extatische poëzie van het Hooglied. Dit beroemde, raadselachtige ‘minnelied der minneliederen’ roept nog altijd vele vraagtekens op. Is het een allegorie over de liefde tussen de mens en zijn god, of tussen de mens en zijn eigen technologische schepping?
Canticum Canticorum is een installatie waarin een virtuele avatar verlangt naar haar menselijke minnaar. De toeschouwer bewandelt de gangpaden van een majestueuze kerk (een ‘cyberspace avant la lettre’), omgeven door muzikale robotica, meeslepende videoprojecties en sublieme polyfone klankbouwwerken.

_In coproductie met de Bijloke Gent, Opera XXI en deSingel_