Collegium Vocale Gent

Artistiek directeur
PHILIPPE HERREWEGHE

Voorzitterswissel & nieuwe directie

PERSBERICHT:

Voorzitterswissel en nieuwe directie Collegium Vocale Gent

Gent, 11 oktober 20222

De internationale en Vlaamse culturele wereld ontsnapt niet aan de algemene politieke en financiële  situatie waarin we ons vandaag bevinden. In de context van de toegekende subsidies voor de nieuwe beleidsperiode 2023-2027 wil Collegium Vocale Gent zich maximaal wapenen om deze transitieperiode het hoofd te bieden en heeft daarom een aantal bestuurlijke beslissingen genomen.

Om te beginnen wordt de Raad van bestuur en de Algemene vergadering herschikt en uitgebreid. Na zes jaar geeft de huidige voorzitter Daan Schalck de fakkel door aan Lucien De Busscher maar blijft het ensemble verder ondersteunen vanuit de Algemene vergadering. Het bestuursorgaan wordt tevens uitgebreid met twee nieuwe leden,  Mevrouw Christine Mussche en de Heer Christophe Peeters.

De Algemene Vergadering wordt verder aangesterkt met Dhr. Geert De Proost.

Gentenaar Lucien De Busscher is Senior Partner bij EY Consulting maar is daarnaast een gepassioneerd cultuur en muziekliefhebber die Collegium Vocale Gent al lang in het hart draagt. Het is dan ook met volle vertrouwen dat artistiek directeur Philippe Herreweghe hem voordraagt als nieuwe voorzitter om de Raad van Bestuur van Collegium Vocale Gent om de continuïteit van de slagkracht en uitstraling van het ensemble in de nieuwe beleidsperiode te blijven garanderen.

 

Mevr. Christine Mussche vervoegt het bestuursorgaan omwille van haar juridische kennis als advocaat maar volgt tevens reeds vele jaren de werking van Collegium Vocale Gent.

Dhr. Christophe Peeters is eveneens een trouwe bezoeker van de Collegium Vocale Gent concerten in binnen- en buitenland, ook hij heeft een groot hart voor cultuur en zal vooral vanuit zijn financiële kennis de werking van Collegium mee ondersteunen.

Dhr. Geert De Proost, voormalig Vlaamse Vertegenwoordiger in New York en Rome, combineert zijn internationale diplomatieke ervaring  met zijn liefde voor de klassieke muziek.

Tegelijk met deze bestuurlijke aanpassing werd ook het bureau Collegium Vocale Gent herschikt en gestroomlijnd om de volgende 5 jaar de artistieke positie van het ensemble te sturen met een iets kleiner maar bijzonder performant team.

Daarbij benoemde de Raad van Bestuur Sophie Cocquyt als nieuwe manager. Sophie Cocquyt heeft een lange staat van dienst in heel wat cultuurhuizen en ensembles zoals Festival van Vlaanderen, Muziekcentrum de Bijloke, De Munt of NTGent en was al sinds 2017 aan de slag binnen Collegium Vocale Gent als PR-verantwoordelijke en directeur van het zomerfestival Collegium Vocale Crete Senesi.

 

Het team bouwt verder op de teamleden :

  • Pauline Jocqué, zakelijke coördinatie & productie
  • Rani Smet, productie
  • Jens Van Durme, artistieke coördinatie
  • Peter Van den Borre, administratie & financiën
  • Dominique Verkinderen, casting & audities

www.collegiumvocale.com

www.collegiumvocalecretesenesi.com