Artistiek directeur
PHILIPPE HERREWEGHE

Collegium Vocale Gent kleurt goud!

Collegium Vocale Gent zet het nieuwe jaar goed in met de Bach Academie in Brugge van 17 tot 19 januari e.k. met werk van Mendelssohn en Bach op het programma.

Het is de start van een uitzonderlijk feestjaar: in 2020 viert Collegium Vocale Gent immers zijn 50e verjaardag – een gouden jubileum dus.
Het is een uitgelezen moment om vooruit te kijken naar tal van extra activiteiten : voor het voorjaar staat een grote Europese tournee op de planning met de Johannes- en Mattheuspassie, de signatuurwerken van Collegium Vocale Gent en artistiek directeur Philippe Herreweghe. Daarna volgt de polyfonietournee, de zomerfestivals van Saintes, Salzburg en de Crete Senesi met een feestmaand in september in eigen stad Gent.

Naast de concertagenda komen er ook extra CD-uitgaven, een tentoonstelling, Klara-uitzendingen, Canvasopnames, een fotoboek enz. Zie extra bijlage.

De start van dit jubileumjaar is tevens een reflectiemoment voor de toekomst : het mandaat van 5 jaar met algemeen directeur Bert Schreurs wordt afgerond en Collegium Vocale Gent 2.0. staat klaar met een nieuwe structuur.

In het kader van snel veranderende subsidie- en beleidsplannen wordt gekozen voor een beperkte staff met een vlakke structuur zodat alle aandacht kan gegeven worden aan de beste kwaliteit op podium.

Philippe Herreweghe  –  artistieke directie
Sophie Cocquyt  – communicatie & marketing
Katrien Gaelens  – productie
Katleen Uvin  – financiën & administratie (vanaf 1.02.20)
Jan Van den Borre  – artistieke directie
Jens Van Durme  – artistieke directie
Dominique Verkinderen  – casting