Collegium Vocale Gent

Artistiek directeur
PHILIPPE HERREWEGHE

CVG verwelkomt Piet Van Bockstal als Algemeen directeur

Artistiek directeur en dirigent Philippe Herreweghe en Daan Schalck, voorzitter van de Raad van Bestuur van Collegium Vocale Gent delen u graag mee dat met ingang van 1 augustus 2021 Piet Van Bockstal benoemd wordt als nieuwe Algemeen Directeur van Collegium Vocale Gent.

Piet Van Bockstal ( Deinze, 1963) is een Belgisch hoboïst. Gedurende 35 jaar was hij eerste hobo solo bij Antwerp Symphony Orchestra. Hij studeerde onder meer aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Piet Van Bockstal bracht quasi het ganse hoborepertorium op de planken zowel als solist (in meer dan 80 concerti voor hobo en orkest) als in kamermuziekverband (Ensemble Oxalys en het Collectief). Hij trad op over de hele wereld en bouwde vooral een stevige reputatie op als verdediger en specialist in de hedendaagse muziek. Zo was hij ook mede-oprichter van het Ictus ensemble (Brussel). Hij was ook bijzonder bedrijvig in de opnamestudio met onder meer een recitalplaat voor hobo en piano van Joodse componisten, een anthologie van Belgische concerti en een integrale voor hobo gewijd aan de Fin Kalevi Aho (BIS-recording) als blikvangers. Zijn belangstelling gaat echter niet alleen naar het uitvoeren van muziek. Zo was hij in een recent verleden classical manager voor BMG-Ariola, concertmanager van het barokensemble Il Fondamento programmator van diverse kamermuziekseries en radioprogramma’s, docent aan Kask/conservatorium Gent, lid van diverse advies- en bestuursraden en verantwoordelijke sales/marketing van het ensemble Oxalys.

Voor Philippe Herreweghe is Piet Van Bockstal de juiste man op de juiste plaats. “Het Collegium Vocale Gent staat voor een erg belangrijke fase in zijn bestaan en moet de komende tijd een antwoord bieden op heel wat nieuwe uitdagingen en opportuniteiten. “Ik ben ervan overtuigd dat Piet Van Bockstals bestuurlijke en muzikale achtergronden en ervaring garant staan om samen met mezelf en de Collegiumploeg de wereldwijde ambitieuze plannen van het ensemble verder uit te bouwen!”.

CONTACT Collegium Vocale Gent
Sophie Cocquyt, PR & Communicatie 00 32 477 44 99 90
Piet Van Bockstal, Algemeen Directeur Collegium Vocale Gent 00 32 478 33 20 52